API

Iedere voetballer heeft het recht om te voetballen in een veilige omgeving. Iedere speler/speelster heeft een grens, maar ook in voetbal komt ongepast gedrag helaas voor. Het aanstellen van een club-API is geen overbodige luxe, maar een onmisbare schakel om van FC Poesele een plek te maken waar respect, tolerantie en vertrouwen centraal staan.

Waarom een club-API?

Grensoverschrijdend gedrag kent geen plaats in de voetbalwereld. Toch gebeurt het nog te vaak dat spelers, scheidsrechters of andere clubmedewerkers hier het slachtoffer van worden. De rol van de club-API is cruciaal bij de eerste opvang van slachtoffers of bij het tijdig tussenkomen in conflictsituaties. De aanwezigheid van een vertrouwenspersoon stelt de club in staat om tijdig en correct op te treden wanneer er signalen van problematisch gedrag opduiken en om de integriteit van iedere speler, coach, ouder of clubmedewerker te bewaren.

Wie is dit in onze club? 

Zit je ergens mee? Heb je een probleem of een vraag? Aarzel niet om onze club-API aan te spreken. Zij kan je een luisterend oor bieden, de juiste info bezorgen, tussenkomen, hulp bieden, doorverwijzen.

Voor onze club is dit Ilka Van Hoogenbemt. Je kan Ilka aanspreken of mailen op ilkavh@yahoo.com.